احسان رضایی

0 %
احسان رضایی
متخصص سئو و دیجیتال مارکتینگ
  • محل سکونت:
    ایران، تهران
  • متولد:
    1372/04/22
  • شماره تماس:
    09125052213
  • ایمیل:
    ehsunrz@gmail.com
مهارت‌های من
سئو سایت
دیجیتال مارکتینگ
طراحی وب سایت
زبان انگلیسی
وردپرس
گوگل سرچ کنسول
گوگل آنالتیکز
گوگل تگ منیجر
گوگل ادز
  • photoshop
  • moz
  • similarweb
  • semrush
  • ahrefs
  • kw finder
  • keywordtool

مدیریت سایت و آشنایی با وظایف و خدمات یک ادمین وبسایت

ژوئن 8, 2022

مدیریت سایت و آشنایی با وظایف و خدمات یک ادمین وبسایت

 شاید اولین قدم بعد از طراحی سایت انتخاب مدیر باشد. یک مدیر سایت قابل اعتماد، شما را سریع‌تر به اهدافتان می‌رساند. شاید این سوال برای شما پیش آید که وظایف مدیر سایت چیست؟

مدیریت یک سایت امری تخصصی است و متاسفانه برخی افراد تصور می‌کنند که پس از طراحی سایت، می‌توانند به طور دائمی از آن استفاده کنند و نیازی به‌روزرسانی سایت و نگهداری از آن نیست. این افراد به دلایل مختلفی مانند عدم وقت کافی و عدم دانش و تخصص، سایت را پس از طراحی به همان صورت رها می‌کنند. این یک نگرش غلط برای کسب‌وکارها است. سایت نیز مانند هر چیز دیگری به نگهداری نیاز دارد و باید در سایت مطالب و اطلاعات جدید بارگذاری شود.

در ابتدا ممکن است تصور کنید که ادمین سایت کاری جز مدیریت سایت انجام نمی‌دهد؛ اما باید بدانیم مسئولیت سنگینی برعهده مدیر سایت است. مدیران سایت باید اطلاعات وسیعی درباره وبسایت داشته باشند. نقش مدیر سایت از نقش دیگر فعالان سایت متمایز است؛ اما باید در همه زمینه‌ها آگاهی داشته باشد.

در سال‌های اخیر نیاز به ادمین سایت به شدت افزایش پیدا کرده و همه به دنبال استخدام یک ادمین برای پیشرفت سایت خود هستند. ما در این مقاله در رابطه با مدیریت سایت صحبت می‌کنیم و شما بیشتر با ادمین سایت و وظایف و خدمات او آشنا خواهید شد.

مدیریت سایت چیست؟

در دنیای امروز نیاز به یک وب سایت و فروش اینترنتی بسیار به چشم می‌آید. طراحی سایت به متخصصین نیاز دارد اما تنها داشتن یک وبسایت برای بازاریابی کافی نیست. پس از طراحی یک سایت، مسئولیت اداره و نگهداری سایت، همچنین ارائه راه‌هایی برای توسعه و بهبود درآمد سایت برعهده مدیر سایت است.

مدیر سایت امور سایت را مدیریت می‌کند و بر روی کارکرد صحیح وبسایت نظارت دارند. او کلیه اموری که در وبسایت اتفاق می‌افتد را بررسی کند و برای رفع ایرادات و بهبود آنها راهکارهایی ارائه می‌دهد.

مدیر سایت به صورت مداوم از وبسایت شما مراقبت می‌کند. او با انجام وظایف خود، باعث بهبود عملکرد وب‌سایت شما می‌شود. مدیر سایت می‌تواند محتوای شما را مدیریت کند؛ محصولات جدید به سایت شما اضافه کند و سایت شما را ارتقا ببخشد.

 تمام این موارد، اصول مدیریت سایت است که سایت شما را به‌روز نگه می‌دارند و از کارایی آن اطمینان حاصل می‌کند. ادمین وبسایت باید اطلاعاتی کلی در زمینه اصول مدیریتی و طراحی گرافیکی داشته باشد. برخی قسمت‌های مهم یک سایت تنها در دست مدیر سایت است و افراد دیگر نمی‌توانند به آن دسترسی داشته باشند.

سایت باید بگونه‌ای باشد که ذهن و چشم بیننده را جذب کند. محتوای وبسایت و برنامه‌ریزی‌های بازاریابی باید به صورت هدفمندی انجام شود و مشتری را به خرید تشویق کند. پیشرفت و توسعه وبسایت به سرمایه و دانش کافی نیاز دارد. برای این کار باید فرد یا گروهی را که تخصص کافی در این زمینه دارد بر سایت نظارت کند و مدیریت سایت را برعهده بگیرد.

 ادمین سایت کیست؟

قطعا شنیده‌اید که برای ارتباط و خرید محصولات مجموعه، باید با افرادی در ارتباط بود که با آن مدیر یا ادمین سایت می‌گویند. تمام کارها و وظایف مدیریت سایت به ادمین سایت سپرده می‌شود. ادمین یک اصطلاح پرکاربرد بین فعالان حوزه دیجیتال مارکتینگ است. با توجه به رشد فضای مجازی، احتمالا کلمه ادمین را بسیار شنیده‌اید.

در فضای مجازی به هر شخصی که بدون محدودیت به تمام بخش‌ها دسترسی داشته باشد ادمین گفته می‌شود. کلمه ادمین در انگلیسی به معنای مدیر است. ادمین می‌تواند مدیریت یک گروه، کانال، صفحه یا سایت را برعهده بگیرد. برای اینکه ادمین مدیریت سایت را به درستی انجام دهد باید با بخش‌های مختلف سایت آشنایی داشته باشد و در زمینه‌های مختلف دانش کافی داشته باشد. همچنین باید در تولید محتوا، ابزارهای گرافیکی و طراحی ویدیو کار بلد باشد.

چرا مدیریت سایت مهم است؟

 امروز همه افراد از اهمیت وجود یک وبسایت با ساختار خوب آگاه است. اما همانطور که گفتیم تنها راه اندازی یک سایت کافی نیست؛ به‌روزرسانی و نگهداری منظم و اطمینان از عملکرد سایت بسیار مهم است. نگهداری صحیح از سایت باعث اطمینان از امنیت سایت و افزایش تعداد بازدیدکنندگان می‌شود.

شاید ترجیح می دهید که این کار را خودتان انجام دهید اما مدیریت سایت تنها محدود به به‌روزرسانی نیست و نیاز به دانش و تخصص کافی دارد. ممکن است وبسایت شما در هر زمانی دچار مشکلاتی شود و یا یک تغییر کوچک در سایتتان، تمام سایت شما را از به هم بریزد و از دسترس خارج کند. در این زمان نیاز به یک شخص کاربلد دارید تا بتوانید مشکل را حل کنید.

از دیگر مزایای مدیر سایت می‌توان به موارد زیر اشاره کرد.

افزایش ترافیک سایت

مدیر سایت با ارائه استراتژی‌های بازاریابی دیجیتالی، توجه کاربران را به سمت سایت جلب می‌کند و با رفع ایرادات موجود در سایت ترافیک سایت را افزایش دهد.

ارائه محتواهای باکیفیت باعث می‌شود که وب سایت شما به‌روزرسانی شود و در موتورهای جستجو مانند گوگل رتبه بهتری به دست آورد. رتبه بالاتر باعث افزایش ترافیک سایت شما می‌شود و به احتمال زیاد هنگامی که مخاطب کلمه کلیدی مرتبط با محتوای شما را جستجو می‌کند سایت شما در صفحات او ظاهر می‌شود.

راه‌های زیر کمک زیادی به افزایش ترافیک سایت می‌کند.

  • بررسی رفتار کاربر
  • بررسی کلمه ورودی سایت
  • تولید محتوای هدفمند با جدیدترین متد شبکه مجازی

بهبود نام تجاری سایت

به‌روزرسانی منظم محتواهای سایت مانند تصاویر و وبلاگ، سایت شما به مخاطب موردنظرتان معرفی می‌کند. ارتقا و نگهداری از وبسایت، باعث ارتقا برند و نام تجاری شما می‌شود.

 تجربه لذت بخش کاربر

 مدیریت سایت و نگهداری صحیح از سایت باعث می‌شود کاربر از یک تجربه آنلاین لذت ببرد. بازدیدکنندگان می‌توانند به راحتی به مطالب مورد نظر خود دسترسی پیدا کنند و با یک تجربه مثبت از سایت شما خارج شوند.

 مدیریت زمان

هنگامی که شما یک وبسایت را راه اندازی می‌کنید و مسئولیت نگهداری از آن را به تیم مدیریت سایت واگذار می‌کنید، در وقت خود صرفه‌جویی کرده‌اید. شما می‌توانید به جای نگرانی از عملکرد سایت خود، روی کسب‌وکارتان تمرکز کنید و آن را توسعه دهید. در این صورت وقت خود را صرف رشد تجارت خود می‌کنید و مشتریان خود را راضی نگه می‌دارید.

 بهبود سئو

موتورهای جستجو سایت‌هایی را انتخاب می‌کنند که با ارائه اطلاعات مفید، بدون خطا و سریع عمل کنند. با هر بار به‌روزرسانی وبسایت، موتورهای جستجو سایت شما را رتبه‌بندی می‌کنند. بنابراین باید به وبسایت شما با مطالب مرتبط با موضوع سایت به روز شود.

 انتشار مطالب جدید

محتوای وبسایت شما باید به گونه‌ای باشد که مخاطب را به سایت شما بازگرداند. هیچکس مطالب تکراری را نمی‌خواند و در جستجوی اطلاعات منسوخ شده نیست. اگر وبسایت خود را به‌روزرسانی نکنید به مشتریان خود نشان می‌دهید که به کسب‌وکار خود توجهی نمی‌کنید. مدیریت سایت یک گزینه مناسب برای ایجاد محتوا مفید است.

وظایف ادمین سایت

مدیر سایت وظایف متعدد و کلیدی دارد که در هر نوع از وبسایت‌ها متفاوت است. مدیریت سایت باید در جهت اهداف اصلی وبسایت انجام شود. مدیر سایت مسئول وبسایت است و باید روی تمام امور انجام شده نظارت کند و در این راه با اشخاص مختلفی مانند طراحان، تیم تولید محتوا و کارشناسان سئو همکاری می‌کند.

برای اینکه با ادمین سایت آشنا شوید، در ادامه مهم‌ترین وظایف مدیران سایت را بررسی می‌کنیم.

مدیریت محتوا

اولین گام پس از راه اندازی یک سایت، قرار دادن محتوای مرتبط و مناسب با هدف سایت است. یکی از مهم‌ترین وظایف مدیریت سایت ، مدیریت محتوا است. محتوای منحصربه‌فرد از مهم‌ترین عوامل در ارتقا سایت است. برخی از مدیران، نوشتن محتوای سایت را به سایر افراد محول می‌کند؛ اما مدیر سایت باید مهارت نوشتن و فن نویسندگی داشته باشد.

محتوا نقش بزرگی در رتبه سایت در گوگل و بازدید از محصول و خدمات شما خواهد داشت. هرچه محتوا تخصصی‌تر نوشته شود، تعداد بازدیدکنندگان سایت بالا می‌رود. این موضوع باعث افزایش رتبه سایت شما خواهد شد. مدیر سایت باید به صورت دقیق محتوا و میزان رتبه آن توسط گوگل را بررسی کند، زیرا در رتبه‌بندی سایت نقش مهمی دارد.

به دلیل رعایت سئو و بالا بردن رتبه سایت شما در گوگل، توصیه می‌شود همیشه محتوای جدید به سایت خود اضافه کنید. تولید محتوای تخصصی و مرتبط با موضوع سایت، شانس شما را برای موفقیت بالا می‌برد.

قبل از تولید محتوا شما بدانید برای چه افرادی و با چه هدفی محتوا تولید می‌کنید. برای مثال اگر قصد شما فروش محصول و کسب درآمد است باید به معرفی محصول خود بپردازید. برنامه ریزی مناسبی برای تولید مطالب جدید داشته باشید؛ جامعه هدف خود را شناسایی کنید و در زمان مناسب محتوای مفید را منتشر کنید.

امنیت سایت

امنیت یک سایت از مهم‌ترین قسمت‌های مدیریت سایت است. تمام سایت‌های اینترنتی از سمت هکرها تهدید می‌شوند. اطمینان از امنیت سایت از خدمات مدیریت سایت است.

برای مثال اگر از وردپرس برای طراحی سایت خود استفاده کرده‌اید، باید از امنیت آن اطمینان پیدا کنید. همچنین سایت شما با به‌روزرسانی‌های امنیتی همگام باشد و این مورد به صورت مداوم چک شود.

 عدم انجام این کار به هکر اجازه می‌دهد که به داده‌های سایت شما دسترسی پیدا کند و امنیت سایت شما را به خطر بندازد. بنابراین امنیت سایت در کنار به‌روزرسانی محتوا سایت، از وظایف مهم مدیر سایت است.

 پشتیبانی وبسایت

مدیریت سایت باید هوشمندانه عمل شود و نقطه ضعف سایت را به نقطه قوت تبدیل کرد. همچنین مدیر سایت با رفع نقص‌های سایت باید تلاش خود را برای تبدیل بازدیدکنندگان به کاربر دائمی انجام دهد. اگر به دنبال ایجاد تغییری در چینش صفحات و هدایت کاربران سایت هستید باید از قسمت مدیریت سایت اقدام کنید.

مدیر سایت از بخش‌های مختلف سایت بک آپ تهیه می‌کند؛ آن را به درستی ذخیره کند و در صورت بروز هرگونه مشکل به راحتی سایت شما را بازگرداند. بازه زمانی پشتیبان گیری به موضوع سایت و تغییرات محتوای سایت بستگی دارد.

آنالیز کاربران سایت

در قسمت پنل مدیریت سایت آمار دقیقی از بازدیدکنندگان سایت قرار دارد و ادمین وبسایت می‌تواند با ابزارهای آنالیزی، رفتار کاربران را بررسی کند.

ارتباط با کاربر

ادمین سایت برای افزایش تعامل، باید از اصول روانشناسی و بازاریابی اطلاع داشته باشد و بتواند کاربران را به مشتری واقعی تبدیل کند. ارسال اطلاعات خبری وبسایت به کاربران می‌تواند آنها را ترغیب کند که مجدد از سایت شما بازدید کنند.

ارتباط با کاربر مهمترین بخش یک وبسایت است. مشتری باید همیشه از خدمات شما راضی باشد. در این راه باید مشکلات سایت را به سرعت برطرف کنید و به دیدگاه مشتری پاسخ بدهید. این کار توجه شما به مشتری را نشان می‌دهد. پاسخ به نیاز مشتری و ارتباط با او باعث بالا رفتن رتبه سئو سایت شما نیز می‌شود.

بررسی روزانه سایت

مدیر سایت به صورت روزانه و دائمی سایت شما را را زیر نظر می‌گیرد. بررسی طرح گرافیکی سایت، قرار دادن محتوای جدید، بررسی وضعیت سرور، بررسی رتبه سایت و معرفی محصولات و خدمات سایت به کاربر در حوزه مدیریت سایت از اهمیت بالایی برخوردار است.

بررسی سرعت بارگذاری سایت

 سرعت بارگذاری روی تجربه کاربر از سایت تاثیر می‌گذارد. هیچ کاربری بیشتر از چند ثانیه منتظر باز شدن صفحات سایت نخواهد بود. بررسی سرعت سایت از جمله کارهایی است که باید توسط مدیر سایت انجام شود. سرعت وب سایت باعث می شود تا کاربر تجربی خوبی از سایت شما داشته باشد و سایت شما در موتور جستجو رتبه بالاتری به دست آورد.

تحلیل داده های آماری سایت

یکی از لذت‌بخش‌ترین کارها برای صاحب وبسایت، مشاهده آمار داده‌های سایت است. اطلاعاتی که سیستم عامل در اختیار مدیر سایت قرار می‌دهد بسیار مفید است. با بررسی این داده ها متوجه می‌شوند که چه تعداد بازدیدکننده به سایت مراجعه کرده و چه تعداد خرید انجام شده است.

به کارگیری روش‌های جدید برای معرفی خدمات و محصولات سایت

سایت اینترنتی مانند یک مغازه عمل می‌کند. اگر بتوان محصولات و خدمات خود را به درستی معرفی کرد، امکان خرید محصول و استفاده از خدمات بالا می‌رود. محتوای وبسایت باید به گونه‌ای طراحی شود که محصول به بازدیدکننده به درستی و سریع معرفی شود و آن را برای خرید تشویق کند.

برای این منظور مدیر سایت موظف است روی محتواهای سایت نظارت کند و کاربر به درستی با خدمات سایت آشنا شود. در این راه می‌تواند از ویدیو، کاتالوگ، تصاویر و اینفوگرافیک‌ها استفاده کند. مدیر سایت در تولید محتوای گرافیکی باید ایده‌های بزرگ داشته باشد و بتواند نظر کاربران را جلب کند.

مدیر سایت باید برای تمام وظایف گفته شده برنامه‌ریزی کند و طبق آن برنامه ریزی از عملکرد سایت شما مطمئن شود. اگر از سایت خود به خوبی نگهداری نکنید ممکن است خراب شود یا در برابر هک شدن آسیب ببیند. نحوه مدیریت سایت باید به گونه‌ای باشد که تمام این موارد رعایت شود و یک برنامه ریزی منظم برای نگهداری سایت داشته باشید.

ویژگی یک مدیر سایت موفق

آشنایی با کار تیم‌های مختلفی مانند تولید محتوا، طراحی گرافیکی، سئو و طراحی سایت یکی از اصول مدیریت سایت است. یک مدیر سایت موفق باید اطلاعاتی درباره بخش‌های مختلف یک سایت داشته باشد و در صورت بروز هر مشکل سریع متوجه آن شده و آن را برطرف کند.

خلاق و با انگیزه

یک مدیر سایت باید به اعضای تیم انگیزه دهد و بتواند یک تیم خلاق را مدیریت کند. انگیزه ادمین سایت باعث می‌شود که یک تیم پویا و فعال مدیریت سایت را برعهده بگیرد و در پیشرفت سایت کمک زیادی می‌کند.

تسلط به اصول کسب و کار اینترنتی

اگر مدیر سایت کسب درآمد در بستر اینترنت علاقه‌مند باشد می‌تواند سایت را در جنبه‌های مختلف گسترش دهد و باعث کسب درآمد بیشتر سایت می‌شود.

قدرت مدیریت سایت

یکی از ویژگی‌های مهم یک مدیر وبسایت، قدرت مدیریت او است. مدیر سایت باید توانایی مدیریت و انجام وظایف را در سطح بالایی داشته باشد و بتواند امور مربوط به سایت را بررسی و آنالیز کند.

تبلیغات

یکی از مهم‌ترین اهداف سایت، تبلیغات و بازاریابی محصولات سایت است. معرفی کالا و خدمات به بهترین نحوه از دغدغه‌های اصلی ادمین سایت است. مدیر سایت موفق باید با آگاهی کامل به تبلیغات در بازاریابی بپردازد.

 اختصاص زمان

مدیر سایت موفق زمان مشخصی را در طول روز برای بررسی عملکرد سایت در نظر می‌گیرد. مدیر سایت نباید تمام وقت خود را به بارگذاری مطالب محدود کند؛ بلکه باید مطالب بارگذاری شده، رضایت مشتری وغیره را نیز بررسی کند.

پنل مدیریت سایت چیست؟

ادمین سایت‌ از طریق پنل مدیریت سایت می‌تواند به راحتی تغییرات لازم را در سایت اعمال کند. هرچه پنل مدیریت کاربر پسندتر باشد و کار با آن راحت‌ترباشد، ادمین سایت نیز می‌تواند راحت‌تر به بخش‌های مختلف سایت دسترسی داشته باشد.

اعمال تغییرات، قرار دادن محتوا سایت و دسترسی به افراد و بخش‌های مختلف از طریق پنل مدیریت سایت امکان پذیر است.

 در صورتی که سایت با وردپرس طراحی شده است می‌توانند از پنل مدیریت وردپرس استفاده کنند. کار با این پنل بسیار راحت است. ادمین می‌تواند در تمام بخش‌های سایت نظارت کند و به امور مختلف را مدیریت کند.

هزینه مدیریت سایت

امروزه بازار کار ادمین سایت در ایران بسیار داغ است و همه کارفرمایان به دنبال جذب یک ادمین سایت حرفه‌ای و متخصص هستند که مدیریت سایت خود را به او بسپارند. مدیر سایت حرفه‌ای باید اطلاعات خود را به صورت مداوم به‌روزرسانی کند و از جدیدترین منابع آموزشی استفاده کند.

مدیر سایت وظایف زیادی دارد و تعرفه مدیریت سایت با توجه به وبسایت شما و انتظارات شما متفاوت است. اما مطمئن باشید پرداخت هزینه برای ادمین سایت ، به پیشرفت سایت شما کمک می‌کند و پس از مدتی تمام هزینه‌ها جبران می‌شود. در واقع هزینه‌هایی که برای طراحی و مدیریت سایت انجام می‌دهید، سرمایه‌گذاری برای آینده است.

حقوق ادمین سایت به میزان مهارت و تخصص او بستگی دارد. یک عامل دیگر در تعیین هزینه ادمین سایت، گستردگی وبسایت شما است. هرچه وبسایت بزرگتر و تخصصی‌تر باشد، درآمد ادمین سایت نیز بیشتر است. مهارت‌ها و وظایف مدیر سایت درآمد آن را تعیین می‌کند.

هرچه مدیر یک سایت مهارت، تجربه و خلاقیت بالایی داشته باشد به همان اندازه طرفداران بیشتری به سایت می‌آیند و درآمد آن بالاتر خواهد رفت.

سخن پایانی

 با گسترش تکنولوژی و ورود افراد به دنیای اینترنت، روزانه بر تعداد وبسایت‌ها افزوده می‌شود. افراد زیادی برای معرفی کالا و خدمات خود، همچنین تبلیغات و فروش آنها از موتورهای جستجو مانند گوگل استفاده می‌کنند. بنابراین افزایش مهارت در زمینه مدیریت سایت بسیار مهم است. سایت رسانه اصلی شما است که از طریق آن با مخاطبین ارتباط برقرار می‌کنید. بنابراین وبسایتی که به درستی نگهداری شود برای مدت طولانی می‌تواند خدمات شما را ارائه دهد.

وظیفه یک مدیر تنها برقراری امنیت در یک سایت نیست؛ بلکه باید برای توسعه سایت تلاش کند و امکانات جدیدی به سایت اضافه کند. همچنین باید به دنبال راهکارهایی برای توسعه وبسایت باشد.

اگر قصد دارید که فردی را به عنوان مدیر سایت استخدام کنید، توجه داشته باشید که آن فرد وظایف خود را به خوبی انجام دهد و از اصول و نکات مدیریت سایت مطلع باشد. شما همیشه باید اطمینان حاصل کنید که وبسایت شما در بهترین حالت ممکن عمل می‌کند.

ارسال شده در مدیریت سایت
یک دیدگاه بنویسید
© تمامی حقوق این وب سایت برای اینجانب محفوظ است. احسان رضایی
ایمیل: ehsunrz@gmail.com